dissabte, 7 de novembre del 2015

Salt de la Minyona (Osona)

Dia 13 desembre 2015 

Accessos:
El punt d'inici de la ruta és entre el kilòmetre 6 i 7 de la ctra. N-141 D que va de Vic a Vilanova de Sau, hi ha una entrada a la dreta (direcció Vilanova de Sau) després del kilòmetre 6 i abans d'una corba, hi ha un indicador de la ruta dels ibers que ens porta a EL CASOL DE PUIGCASTELLET (Folgueroles). 

Aproximació:
Seguim el camí i passem pel costat del Mas d'en Coll, només ens cal seguir els indicadors de la ruta dels ibers fins al Pla del Bronze, aquí agafarem un sender enmig del bosc que ens indicar Sant Llorenç del Munt. Arribem a Can Barretina, una masia de la qual només queden les parets. A partir d'aquí els indicadors que seguirem seran les marques del GR 2, en un no res arribem potser el lloc més emblemàtic de la ruta, el Monestir o Castell de Sant Llorenç del Munt, la veritat és que sorprèn allà entremig del bosc i els turons trobar-se aquella edificació.


Tocar seguir el GR 2, cap al Coll Pedrís i Coll Sameda. La roca dels turons és conglomerat de color vermellós... Igual que el mateix tipus de roca de la zona de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac (a sobre Terrassa). Deixem un sender per sortir a una pista encimentada, nosaltres seguirem cap a l'esquerra...però anem cap a la dreta (després recularem) per acostar-nos al Salt de la Minyona, mirador damunt dels cingles dels Munts, amb una panoràmica espectacular de la zona del Montseny, Vilanova de Sau i les Guilleries. Tornem enrere, per seguir la pista a trossos encimentada, altres com a pista de terra... Fins a la mateixa ctra. que hem començat (passat el kilòmetre 7, lloc anomenat Pont del Vent), només ens quedar recular per la ctra. Fins al lloc on hem deixat el cotxe.

Més informació trobada per Internet:  http://www.monestirs.cat/monst/osona/os33munt.htm

Horari: 4 h 45’ (anada i tornada amb parades incloses)

El track a la web del Wikiloc:
 http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1913574


OBSERVACIONS:
Val la pena aprofitar que hi pases pel costat fer una visita guiada al Poblat Ibèric El Casol de PuigCastellet. 

Més informació: http://www.arqueoxarxa.cat/Jaciments/POBLAT-IBERIC-EL-CASOL-DE-PUIGCASTELLET-FOLGUEROLES

Horaris i lloc de trobada:
A les 8.45 hores a la porta de l’Escola (Carrer Legalitat) – veure lloc

Material recomanat:
Botes de muntanya o similar
Motxilla
Roba d’abric i jaqueta per la pluja
Protecció solar (crema solar, ulleres de sol, gorra)
Menjar pel dia (entrepà, fruita, fruits secs, etc)
Aigua

Ens agradaria molt que poguéssiu venir.
Animeu-vos a participar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada